30 Oct

Dezvoltare stragegica

 • By petru
 • Cause in
Proiectul Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului este implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil în parteneriat cu Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală, în perioada 15 martie 2014 -15 iulie 2015 şi are ca scop creşterea performanţelor organizaţionale atât pentru FONPC cât şi pentru ONG-urile membre ale FONPC. Proiectul.
View detail
26 Nov

România este singura țară din UE care și-a înrăutățit indicatorii de sărăcie a copiilor

 • By petru
 • Cause in
Recomandările FONPC pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil și familie Bucuresti, 26 noiembrie 2015 – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil a organizat azi, prima dezbatere „Dialog de politici publice pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil și familie” prilejuită de finalizarea proiectului „Dezvoltare strategică pentru apărarea.
View detail
Romania - indicatori de saracie copii
30 Nov

România este singura țară din UE care și-a înrăutățit indicatorii de sărăcie a copiilor

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Comunicat de presă Bucuresti, 26 noiembrie 2015 – Federația Organizațiilor  Neguvernamentale pentru Copil a organizat conferința „Dialogul de polici publice pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil și familie” prilejuită de finalizarea proiectului „Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”. La eveniment au praticipat toți actorii principali în protecția copilului.
View detail
27 May

O Federație mai Puternică pentru Dezvoltarea Drepturilor Copilului

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Miercuri 27 mai 2015, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) lansează proiectul „O Federaţie Mai Puternică pentru Promovarea Drepturilor Copilului” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România operat de Fundația Pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), cu suma de 75,000.00 EUR. Lansarea proiectului va avea loc.
View detail
27 Nov

Comunicat de presă – Recomandările FONPC pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru copil și familie

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Recomandările-FONPC-pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil și familie Comunicat de presă Bucuresti, 26 noiembrie 2015 – Federația Organizațiilor  Neguvernamentale pentru Copil a organizat conferința „Dialogul de polici publice pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil și familie” prilejuită de finalizarea proiectului „Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”..
View detail
25 Nov

Conferinta de incheiere a proiectului

 • By Andrei Costea
 • Cause in
„Policy dialog” – pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil si familie Bucuresti, 26 noiembrie 2015 Villa Noël, str. Emille Zola, nr. 6, sector 1 Bucuresti   Vă invităm să participați la un eveniment special pentru Federatia Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, prilejuit de finalizarea proiectului „Dezvoltare strategică pentru.
View detail
16 Aug

Advocacy si management strategic pentru ONG-urile active in protectia drepturilor copilului

 • By Andrei Costea
 • Cause in
In perioada 3-14 august 2015  Federația Organizațiilor Neguvernamentale  pentru Copil (FONPC) a oferit membrilor săi primele patru cursuri de formare acreditate in domeniile Advocacy si Management strategic, în cadrul proiectului „Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în.
View detail
07 Jul

Rolul ONG în îngrijirea alternativă

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Scopul Proiectului  Este acela de a contribui la imbunatatirea cadrului in care functioneaza ONG-urile  indeosebi in ceea ce priveste finantarea serviciilor sociale. Obiectivele Proiectului Pana la sfarsitul proiectului, autoritatile publice participante la proiect vor intelege mai bine rolul ONG-urilor in ingrijirea alternativa a copiilor si vor fi mai deschise.
View detail
27 Jun

Selectam furnizor pentru Servicii hoteliere necesare pentru organizarea a patru cursuri de formare

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Federatia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) solicită  o ofertă fermă pentru organizarea a patru cursuri de formare in cadrul proiectului „Dezvoltare strategică pentru apararea drepturilor copilului”, astfel: Doua cursuri pentru aproximativ 18 persoane (36 de participanti in total) vor fi organizate in perioada 03-07 august 2015 Doua cursuri pentru.
View detail
05 Jun

Premiile „Drepturile Copilului Korczak” 2014

 • By Andrei Costea
 • Cause in
In cadrul Festivalului Drepturile Copilului 2014, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alături de partenerii săi, Ambasada Franţei, Institutul Francez Bucureşti, Delegaţia Wallonie Bruxelles, Ambasada Elveţiei, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Institutul Polonez din Bucureşti, S.C. Romcard S.A., Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, Fundația Concordia România.
View detail
08 Jun

Fiecare copil are dreptul la educaţie

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), în numele celor 78 de ONG-uri membre, active în domeniul protectiei și al exercitării Drepturilor Copilului, adresează cele mai calde salutări învăţătorilor şi profesorilor de Ziua Internațională a Educației şi subliniază imperativul Dreptului la Educaţie, drept de care toţi copiii din România trebuie.
View detail
06 Jun

FONPC: Pentru copiii din România, vom da mai multă valoare fiecărui LEU

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Într-o perioadă economică dificilă, în care numarul copiilor in situații de risc crește de la o zi la alta, în timp ce banii necesari intervenției rapide și eficiente sunt tot mai greu de obținut, Federația Organizațiilor Neguvernamentale  pentru Copil (FONPC) inițiază un demers strategic fără precedent: formarea unei echipe.
View detail
07 Jun

Dezvoltarea capacităţii instituţionale a ONG-urilor active în domeniul protecţiei copilului – premisa dezvoltării serviciilor sociale

 • By Andrei Costea
 • Cause in
In perioada 28 – 31 iulie 2014 la Sinaia, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a organizat o serie de ateliere de lucru destinate revizuirii Planului Strategic şi definirii sau redefinirii direcţiilor sale de acţiune până la finele anului 2015. Pe parcursul celor patru zile, 76 de persoane, reprezentanţi.
View detail
02 Jun

Anunţ selecţie oferte servicii hoteliere in cadrul proiectului “Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Federatia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) solicită  o ofertă fermă pentru organizarea unui seminar in perioada 27-31 iulie 2014 in cadrul proiectului „Dezvoltare strategică pentru apararea drepturilor copilului”. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 07 iulie 2014, ora 14,00. Ofertele (formularul 1 si formularul 2 completate, stampilate si semnate) vor fi.
View detail
03 Jun

Oportunitate de dezvoltare strategica pentru membrii FONPC

 • By Andrei Costea
 • Cause in
In cadrul proiectului Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului  pe care FONPC il derulează în prezent, vor fi selectate 30 de ONG-uri membre ale Federatiei care vor primi suport pentru dezvoltarea capacităţii organizaţionale prin planificarea de activităţi în acord cu competenţele şi resursele interne şi nevoile comunităţii. Va fi de asemenea.
View detail
27 May

Anunţ selecţie facilitatori in cadrul proiectului “Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Proiectul Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului propus de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil în parteneriat cu Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală porneşte de la o nevoie reală de consolidare a capacităţii organizaţionale a FONPC pentru a oferi servicii de suport şi sprijin membrilor. In cadrul proiectului vor fi selectate zece.
View detail
26 May

DEZVOLTARE STRATEGICĂ PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR COPILULUI

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) în parteneriat cu Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL) a organizat azi, 22 mai 2014, la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice dezbaterea  cu tema „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a ONG-urilor pentru a furniza servicii sociale şi a ameliora politicile publice”. În prezenţa a.
View detail
18 Sep

Advocacy

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Advocacy for building a national consensus on children’s rights monitoring structures and creating the instrument for monitoring children rights, finanţat de Reprezentanţa UNICEF în România. Priorităţile acestui proiect sunt crearea unor instrumente de monitorizare a drepturilor copilului, promovarea unei structuri independente de promovare, protecţie şi monitorizare a drepturilor copilului,.
View detail
08 Sep

Pentru cucerirea drepturilor noastre

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Pentru cucerirea drepturilor noastre este un proiect care accentuează importanţa vizibilităţii drepturilor copilului, urmarind sensibilizarea opiniei publice cu privire la responsabilităţile tuturor membrilor societăţii în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor. Proiectul se derulează în fiecare an din 2010 cu partenerii precum: Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei, Ambasada.
View detail
30 Oct

Educatie

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Proiectul: „Există un loc şi pentru tine” este realizat cu sprijinul tehnic şi financiar şi în parteneriat cu Reprezentanţei UNICEF în România, Ambasadei Franţei în România, Organizaţiei World Vision România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului si cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Proiectul vizează abordarea.
View detail
16 Sep

Procopil

 • By Andrei Costea
 • Cause in
PROCOPIL, finanţat de Agenţia de Dezvoltare Franceză este un proiect ce aparţine categoriei Programelor Concertate Pluri – Actori (PCPA), numărând 150 de entităţi (ONG, instituţii publice, autorităţi publice locale) din Franţa, România, Republica Moldova şi Bulgaria care acţionează în mod concertat pentru ameliorarea politicilor publice din domeniul protecţiei copilului,.
View detail
08 Sep

Audis

 • By Andrei Costea
 • Cause in
The project “AUDIS: For a better juvenile hearing” aims to build and consolidate, in a sustainable manner, human abilites, logistical amenities and a proper legal frame in accordance with european and international standards regarding hearing of the minors victims of abuses and crimes and minors in conflict with the.
View detail
05 Sep

Acompanierea nasterii

 • By Andrei Costea
 • Cause in
Acompanierea naşterii, finanţat de Ambasada Franţei şi Ambasada Olandei în România, a avut drept scop analiza respectarii drepturilor copilului şi mamei în perioada perinatala, prin promovarea sanataţii mamei şi copilului, evidenţierea nevoilor de acompaniere a parinţilor înainte, în timpul şi dupa naşterea copilului, precum şi susţinerea parinţilor în noul.
View detail